Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Meggyes-tejberizses rétes

default user icon

Hozzávalók

  • A tejberizshez:
  • 4 dl tej
  • 2 dl víz
  • 15 dkg kerekszemű rizs
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg magozott, lecsöpögtetett meggy
  • 5 db réteslap
  • 50 g vaj (olvasztott)

Elkészítés

    1. A tejberizshez, a rizst hideg víz alatt átöblítjük, majd közepes lángon, fedő alatt, 2 dl vízben elkezdjük főzni. Ha felforrt a víz, akkor felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrokat, majd, már fedő nélkül, folyamatos kevergetés mellett, addig főzzük, amíg besűrűsödik a tejberizs, és a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc).
    2. A tűzről levéve szobahőmérsékletűre hűtjük. Ekkor elkeverjük benne a magozott, lecsöpögtetett meggyet.
    3. A réteslapokat egyenként megkenjük az olvasztott vajjal, összesen ötöt rétegezünk egymásra.
    4. Az alsó 1/3 részre kanalazzuk a kihűlt tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd szorosan feltekerjük. A záródási felülettel lefelé, egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, és 180 fokos sütőben, 15 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.

    MÉG TÖBB ISTENI MEGGYES SÜTEMÉNY >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes