A tejberizshez a rizst hideg víz alatt átöblítjük, majd közepes lángon, fedő alatt a vízben elkezdjük főzni. Ha felforrt a víz, akkor felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrokat, majd, már fedő nélkül, folyamatos kevergetés mellett, addig főzzük, amíg besűrűsödik a tejberizs, és a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc).
A tűzről levéve szobahőmérsékletűre hűtjük. Ekkor elkeverjük benne a magozott, lecsöpögtetett meggyet.
A réteslapokat egyenként megkenjük az olvasztott vajjal, összesen ötöt rétegezünk egymásra.
Az alsó 1/3 részre kanalazzuk a kihűlt tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd szorosan feltekerjük. A záródási felülettel lefelé, egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, és 180 fokos sütőben, 15 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.