Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes táskácskák

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg meggy vagy cseresznye
  • 17,5 dkg meggylekvár
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 27 dkg konyhakész leveles tészta
  • liszt
  • 1 db tojássárgája
  • porcukor

Elkészítés

    1. A meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, a gyümölcshústfelaprítjuk, és a lekvárhoz forgatjuk, a zsemlemorzsával együtt.
    2. A tésztát kitekerjük, hat részrevágjuk. Lisztezett felületen kissé kinyújtjuk mindegyiket. A tésztaszéleket átkenjük egykevés vízzel, majdelosztjuka tésztadarabokon ameggyes keveréket. A középvonal felett fogjuk, és  összenyomkodjuk a széleket.
    3. Atöltött táskákat sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, a tojássárgáját 1 ek vízzel felverjük, majd ezzel átkenjük mindegyiket. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.A rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

      11 ÉDES SÜTI, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>> 

      AZ 5 LEGNÉZETTEBB LEVELES TÉSZTÁS ÉTELEK VIDEÓN, AMIKET IMÁDTATOK >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Meggyes táskácskák recept?


Magazin