Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes táska

Hozzávalók

  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg leveles tészta
  • 25 dkg meggybefőtt
  • 1 db tojás
  • liszt a szóráshoz

Elkészítés

    1. Sűrű krémet főzünk a tejből, a cukorból és pudingporból. Kevergetve kihűlni hagyjuk. Habosra keverjük a túrót és a vaníliás cukrot, majd a pudinghoz forgatjuk.
    2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd 10 x 10 centiméteres négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre halmozunk a pudingból, és elosztjuk rajtuk a leszűrt befőttet.
    3. A felvert tojással átkenjük a tésztát. Összefogjuk az egymással szemben lévő tésztacsücsköket, és középen összenyomjuk. Mindet tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Akkor lesz szép aranyszínű és ropogós a tészta, ha magas hőmérsékleten sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin