A töltelékhez a meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. Közepes méretű tálban összekeverjük az ecettel, a 2 ek cukorral, a fahéjjal és 1-1 csipet sóval, borssal, majd állni hagyjuk legalább 20 percig.
A tésztához a felkockázott hideg vajat keverőtálban összeforgatjuk a liszttel, a cukorral és a sóval. Robotgép gyúrópálcájával beledolgozzuk a tojássárgáját, és sima gombóccá dagasztjuk. Közben a masszát 1-2 ek jéghideg vízzel lazítjuk. Végül megszórjuk némi liszttel, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 1 óra hosszat.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tűzhelyen felmelegítünk egy kb. 25 cm átmérőjű, sütőbe rakható edényt. Beleöntjük a 2/3 bögre cukrot, elkeverjük a 6 ek vajjal, és addig melegítjük, amíg bugyogni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meggyből kinyomkodott folyadékot, közepes tűzön felforraljuk, és kevergetve sziruppá főzzük 8-10 perc alatt. Beleforgatjuk a meggyet, újraforraljuk, és közepes tűzön főzzük további 8-10 percig. Ezután félrehúzzuk, és elrendezzük a gyümölcsöt, hogy egy rétegben teljesen befedje az edény alját.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, a meggyrétegre terítjük, és a túllógó szélét késsel vagy kis spatulával óvatosan a gyümölcs és az edény fala közé nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 12-15 perc alatt, majd a rácsra tett edényben hűlni hagyjuk 15 percig.
Végül a tésztát késsel elválasztjuk az edénytől, és a tortát a meggyel felfelé tálcára borítjuk. Tetszés szerint megszórjuk durvára aprított, pirított mogyoróval és mentalevéllel díszítjük.