Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes sztracsatellatorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál gorombára darált kávészem
  • A krémhez:
  • fél üveg meggybefőtt
  • 10 db tejkaramella
  • 6 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • A tetejére:
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 10 dkg csokoládéforgács

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kávét, és beledolgozzuk a vajat. Tortaformába tesszük a masszát, előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg fel nem olvad, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtjük, ha hideg, habverővel felverjük a habfixálóval együtt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz a meggyel együtt, óvatosan elkeverjük.

Rátesszük a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal. Hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja. - kgyorgyi5

Ezek is érdekelhetnek

Friss