ELkészítés: A tésztához a 6 tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a felvert tojáshabot. A masszát kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A tepsit sütőpapírral béleljük, kizsírozzuk, és beleszórjuk a kimagozott meggyet. A meggyre sárga masszát, utána a kakaós masszát öntjük. Megsütjük.
A krémhez a tejet a liszttel megfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert margarinhoz adjuk. Belekeverjük a krém többi hozzávalóját is. Ha megsült a tészta, a meggyes része kerül felülre, erre kenjük a krémet.
A tetejét csokireszelékkel vagy csokidarával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre