Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes szelet II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 3 tojás sárgája
  • 40 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg + 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 üveg magozott meggy
  • 25 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici rum
  • pici csokoládé vagy tortadara
  • A tepsihez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A 8 tojás sárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral és 3 evőkanál vízzel, majd lassan hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a 8 tojás keményre vert habját.

A masszát kétfelé vesszük, az egyikbe 1 evőkanál kakaóport teszünk. A tepsit kibéleljük alufóliával, kiolajozzuk, és a magozott meggyel megszórjuk. Ráöntjük a barna tésztát, majd a sárgát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a margarint kikeverjük 20 dkg porcukorral. 3 dl tejet, 3 evőkanál lisztet, 3 tojás sárgáját és a vaníliás cukrot lassú tűzön sűrűre főzzük. A főzött krémet jól kihűtjük, majd a főzött krémhez hozzáadjuk a cukros margarint, alaposan összekeverjük, kevés rummal ízesítjük.

Sütés után a tepsiből kiborítjuk a tésztát, és a barna, meggyes felére kenjük a krémet. Csokit reszelünk a tetejére. Hideg helyre vagy hűtőbe tesszük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss