Elkészítés: A 8 tojás sárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral és 3 evőkanál vízzel, majd lassan hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a 8 tojás keményre vert habját.
A masszát kétfelé vesszük, az egyikbe 1 evőkanál kakaóport teszünk. A tepsit kibéleljük alufóliával, kiolajozzuk, és a magozott meggyel megszórjuk. Ráöntjük a barna tésztát, majd a sárgát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a margarint kikeverjük 20 dkg porcukorral. 3 dl tejet, 3 evőkanál lisztet, 3 tojás sárgáját és a vaníliás cukrot lassú tűzön sűrűre főzzük. A főzött krémet jól kihűtjük, majd a főzött krémhez hozzáadjuk a cukros margarint, alaposan összekeverjük, kevés rummal ízesítjük.
Sütés után a tepsiből kiborítjuk a tésztát, és a barna, meggyes felére kenjük a krémet. Csokit reszelünk a tetejére. Hideg helyre vagy hűtőbe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre