Meggyes sütemény

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 2 evőkanál vaníliaaroma
  • 1/2 csomag sütőpor vagy 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 5 tojás
  • Kb. 50 dkg magozott meggy

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, lassanként hozzáadom az olajat, majd a meleg vizet. A lisztet elkeverem a sütőporral vagy a szódabikarbónával, és a tojássárgás krémhez adom. Végül a tojásfehérjékből keményre vert habot is óvatosan hozzáforgatom. Zsírozott, lisztezett vagy zsemlemorzsával megszórt tepsibe terítem, a tetejére rászórom a meggyet, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütöm, mint a piskótát. Nagyon finom, nem fojtós. Más gyümölccsel is elkészíthető.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Zsirai Viktória 6 évvel ezelőtt
Gyakran készítem, mindig nagy siker. Muffinnak is kiváló, csokit is lehet beletenni, ha gyümölcs épp nincs otthon.
F. Éva 7 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom, mindig sikerem van vele, de én egy tábla étcsokit is darabolok a tésztába és mielőtt kivenném a sütőből bőségesen lecsorgatam mézzel! Nálunk így szeretik igazán!
Marti 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom suti! Koszonom a receptet!
Váradi Zsuzsanna 7 évvel ezelőtt
Épp most készítettem el, eszméletlen finom! Eddig piskóta párti voltam, de mostantól csak így csinálom a gyümölcsös sütiket! Köszi!
Galambos Anna 8 évvel ezelőtt
Kedves gigibogi köszönöm hozzászólásodat, örülük, hogy ízlik ez a sütemény, ha meggy nélkül, kerek tortaformában sütöd, remek tortaalap!
Szendrei Anita 8 évvel ezelőtt
Isteni finom ez a sütemény! Eddig bármikor elkészítettem, mindig sikere volt! És tényleg ne fojtós! Köszönöm a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin