Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes sportszelet sütés nélkül

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Tálba mérjük a kakaóport, hozzáadjuk a rumaromát, az előzőleg kimagozott meggyet és a meleg tejet.
  2. Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a cukrot, majd fél percre mikróba tesszük, hogy feloldódjon benne.
  3. Hozzáöntjük a kakaós, meggyes hozzávalókhoz. Jól összekeverjük. Persze vigyázzunk, hogy a meggy ne törjön össze. Amikor szép sima, hozzákeverjük a darált háztartási kekszet is. Sűrűbb masszát kell kapnunk.
  4. Porcelán vagy üveg tálba töltjük, és szépen elsimítjuk benne. 15 percre a hűtőszekrényben pihentetjük.
  5. Közben elkészítjük a csokoládébevonatot. Ehhez a csokit apróbb darabokra törjük, hozzáadunk 1 evőkanál olajat, és közepes fokozaton 1 percre a mikróba tesszük, vagy addig, amíg szépen felolvad.
  6. Az olvasztott csokoládét a lehűtött sportszelet masszára öntjük, egyenletesen elsimítjuk rajta. 1-2 órára, de legalább addig, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul rajta, hűtőben pihentetjük.
  7. A meggyes sportszeletet kockákra vágva kínáljuk.

Nézzétek meg videón is, hogyan készül a meggyes sportszelet!



Megjegyzés

A mérce egy 2,5 dl-es bögre. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss