Keress receptre vagy hozzávalóra

Meggyes serpenyős palacsinta 

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg meggy
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 6 dkg kristálycukor
  • 4,5 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjüka cukorral és a csipet sóval, hozzászitáljuk a lisztet és csomómentesrekeverjük.
    2. Apránkénthozzáöntjüka tejet és a tejszínt, valamint a vaníliát, majd kézi habverővel összedolgozzuk, hogy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapjunk.
    3. Kivajazunkegy olyan serpenyőt, aminek a nyele is fémből van,  beleszórjuk bele a kimagozott meggyet, majd ráöntjük a sűrű masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg aranysárgáranem lesz, és nem remeg a közepe.

     

    Langyosan fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.


Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin