Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes serpenyős palacsinta 

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjüka cukorral és a csipet sóval, hozzászitáljuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
  2. Apránként hozzáöntjükba tejet és a tejszínt, valamint a vaníliát, majd kézi habverővel összedolgozzuk, hogy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapjunk.
  3. Kivajazunk egy olyan serpenyőt, aminek a nyele is fémből van,  beleszórjuk bele a kimagozott meggyet, majd ráöntjük a sűrű masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz, és nem remeg a közepe. Langyosan fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

a tökéletes palacsinta >>>

isteni meggyes desszertek >>>

még több sütemény >>>

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss