Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes sajttorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg darált zabkeksz
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg darált dió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet gyömbér
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone krém sajt
  • 2 dl 20%-os tejföl
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)

Elkészítés

Elkészítés: Kivajazunk és lisztezünk egy kivehető aljú tortaformát (24 cm-es). A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A tésztához a kekszet a többi hozzávalóval egy késes robotmixerben összedolgozzuk, majd a tortaforma aljára kézzel szétterítve egyenletesen elnyomkodjuk. Az oldalára nem kell. A sütőben elősütjük 10 percig.

A töltelékhez a sajtkrémet a robotgép táljába öntjük, és a tejföllel, a keményítővel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal összekeverjük.

A meggyet lecsepegtetjük magozás után, de ha van kimagozott a mélyhűtőnkben, az még jobb, kevesebb munkával jár. Kicsit kinyomkodjuk a létől, majd a tésztára terítjük. Ráöntjük a sajtkrémet, és a sütőt 150 fokra mérsékelve még 1 órát sütjük. Ha barnulna a teteje, lejjebb kell venni a hőfokot, és letakarni alufóliával.

Hagyjuk kihűlni, hidegen szeleteljük, miután az alját felfelé nyomva kivesszük a formából, és azon szeleteljük óvatosan, hogy ne sérüljön a teflon bevonat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss