Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes rizstorta

default user icon
5 5/5
Meggyes rizstorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor + a szóráshoz
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 17,5 dkg rizs
  • 15 dkg porcukor
  • 1 liter tej
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 75 dkg meggybefőtt

Elkészítés

    Elkészítés: Langyosítsunk meg kevés tejet, morzsoljuk bele az
    élesztőt, adjunk hozzá pici porcukrot, és hagyjuk megkelni. A
    lisztet öntsük tálba, adjuk hozzá a maradék porcukrot, a megkelt élesztőt, a megolvasztott langyos vajat, a tojást, a csipetnyi
    sót, a citromhéjat, a maradék tejet. Dolgozzuk sima tésztává.

    A töltelékhez a rizst csipetnyi sóval és 10 dkg porcukorral együtt öntsük 7,5 dl tejhez. A rizst főzzük puhára, és hagyjuk kihűlni. A vaníliás pudingport a maradék tejjel és a maradék porcukorral főzzük sűrű pudinggá, majd keverjük a rizshez. Végül keverjük hozzá a lecsepegtetett meggybefőttet is.

    A megkelt tésztát nyújtsuk a sütőforma méretére, majd tegyük a
    zsiradékkal kikent és liszttel megszórt tortaformába. Öntsük a tésztára a rizses-meggyes tölteléket. 180 fokon süssük kb. 20 percig. Hagyjuk kihűlni, és szórjuk meg porcukorral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

enniakaro
Na de elkészítette már valaki? Milyen lett?
JamborneErika
Csatlakozom az előttem szólóhoz !!!!! Nekem is van egy kis receptes honlapom és nagyon felmérgesít, amikor más felhasználja a fényképemmel együtt a receptemet és elfelejti megemlíteni, hogy kitől van a recept !
datolya56
Ez a recept nagyon jó, de véletelnül nem az \"Andi konyhája \" oldalról nyúltad le? A leírás szinte szó szerint, a fotó, de még a tortapapír is megegyezik. Legalább egyszer elkészíthetted volna a saját fotóddal. Ejnye-ejnye!
plushenko
Ez a recept már vagy 4-szer a "kezembe akadt", nagyon jól hangzik és jól is néz ki.. Mostmár kipróbálom :))
plushenko
Ez a recept már vagy 4-szer a "kezembe akadt", nagyon jól hangzik és jól is néz ki.. Mostmár kipróbálom :))

Hasonló Receptek

Magazin