Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes rizsfelfújt

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Ne kevergessük, inkább csak rázogassuk az edényt falát, mert különben összetörik.

Közben a tojássárgákat a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, közékeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a meggyet. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.

Egy 20×30 cm-es tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig - tűpróbáig - sütjük.

Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt - tetszés szerint.

Ezek is érdekelhetnek