Meggyes rétes

default user icon
1 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2-3 kanál kristálycukor
  • 30-40 dkg meggy
  • kevés étolaj a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A réteslapot óvatosan kihajtogatjuk egy enyhén benedvesített konyharuhára. Meglocsoljuk vagy óvatosan megkenjük étolajjal, megszórjuk a cukorral kevert zsemlemorzsával (tartalékoljunk a tetejére is). Ráterítjük a meggyet, újra jöhet egy réteg nedvszívó zsemlemorzsa-cukor keverék. A konyharuha segítségével szorosan felgöngyöljük a rétest.

    Megolajozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsül. Tálaláskor a ferdén vágott szeleteket porcukorral meghintjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bartha Szilvia 6 évvel ezelőtt
Hú ez nagyon finom lett. Hamar elfogyott. Köszönöm a receptet :)

Hasonló Receptek

Magazin