Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes rácsos sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája + 1 tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2 üveg kimagozott meggybefőtt vagy ennek megfelelő mennyiségű friss, magozott meggy
  • 10 dkg dió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt a meglangyosított tejben 1 kávéskanál porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a sót, a citromhéjat, a tojássárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, majd jól összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk, langyos helyen fél óráig kelesztjük.

    Közben a meggybefőttet leszűrjük, a diót durvára vágjuk. A maradék porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

    Kikenünk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral, végül a maradék dióval.

    A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, megrácsozzuk vele a süteményt, majd 30 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C) 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, deszkára csúsztatjuk, kockára vagy rombuszokra vágva kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin