Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes rácsos pite - lépésről-lépésre

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 1 db tojás (egész)
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2 üveg meggybefőtt (kimagozott)
  • 10 dkg dió
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
  • A tepsihez:
  • zsiradék
  • liszt

Elkészítés

    1. Az élesztőt meglangyosított tejben, 1 kávéskanál porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 100 g porcukrot, kevés sót, reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, az élesztős tejet, a tejfölt, és összegyúrjuk. Két cipót formázunk belőle, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen fél óráig kelesztjük.
    2. Közben a meggybefőttet leszűrjük, a diót durvára vágjuk. A maradék porcukrot (100 g) összekeverjük a fahéjjal. Kikenünk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, az alját villával megszurkáljuk.
    3. Megszórjuk zsemlemorzsával, a dió felével, és a meggyel, a fahéjas cukorral, majd a maradék dióval. A másik cipóból kisujjnyi rudakat sodrunk, és "megrácsozzuk" vele a sütit. További 30 percig kelni hagyjuk.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy pirulásig sütjük. 

Megjegyzés

Garantált a siker, ha a háziasszony meggyes, rácsos süteményt kínál a vendégeknek.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin