Meggyes-pudingos-tejfölös sütemény

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 37,5 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg meggy
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés

    1. A vajat összemorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, a fahéjjal, a mandulával, a sóval, és homogén tésztát gyúrunk belőle. Kettévágjuk, majd az egyik felét almareszelővel belereszeljük egy 24x39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe.
    2. A magozott meggyet lecsepegtetjük.
    3. A töltelékhez összekeverjük a tejet, tejfölt és a vaníliás cukrot, és felforraljuk egy lábasban. A pudingport 2 evőkanál hideg vízzel és 5 dkg pocukorral simára keverjük, és a forró folyadékhoz öntjük. Tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Kihűtjük, majd a tepsibe reszelt tésztára öntjük.
    4. Megszórjuk meggyel, majd ráreszeljük a tészta másik felét is, és 200 fokon aranysárgára sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin