Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű meggyes-pudingos szelet

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 ek kakaó
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 üveg meggybefőtt (magozott)
  • 1 db bonbonmeggy aroma
  • 20 dkg babapiskóta (kerek)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 kevés tej

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet, a kakóport, a sütőport, a kristálycukor és a margarin felét és a tojást összegyúrunk, majd két egyenlő részre vesszük, kinyújtjuk és kilisztezett tepsiben készre sütjük őket.
    2. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, majd még melegen belekeverünk 15 dkg kristálycukrot és kihűtjük a krémet.
    3. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk margarin másik felét és az aromát, majd habosra keverjük. A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet és óvatosan összekeverjük. A kerek babapiskótát a krémhez adjuk, és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát.
    4. Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal. A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Tálaláskor meggyel díszíthetjük.

Megjegyzés

Mutatós sütemény a családom ízvilágához igazított receptem alapján.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin