Meggyes-pudingos sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • késhegynyi sütőpor
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg kimagozott meggybefőtt, vagy ennek megfelelő nyers gyümölcs
  • 2 kispohár tejföl
  • 3 evőkanál kristálycukor (ha nyers gyümölcsből készítjük több cukrot adjunk hozzá az előírtnál)
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 2 csomag tortazselé
  • 5 dl befőttlé, vagy ennek megfelelő hígított szörp
  • 2 kanál kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a sütőport és a sót elkavarjuk a liszttel, majd a margarint elmorzsoljuk vele. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Ha véletlenül kicsi a tojás, pici tejfölt adunk hozzá, hogy összefogja a tésztát, könnyen nyújtható legyen. Egy közepes méretű tepsibe tesszük a kinyújtott lapot.

    A tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingot, majd mikor kész, hozzáadjuk a tejfölt, és a nyers tésztára simítjuk.

    A meggyet lecsepegtetjük, és a pudingba belenyomkodjuk kicsit, és 25 percig sütjük közepes hőmérsékletű sütőben.

    A tortazselét az előírásnak megfelelően elkészítjük, és mikor kivettük a sütőből a megsült süteményt, ráöntjük a tetejére. Hagyjuk kihűlni, és ezalatt az idő alatt megdermed a tortazselé is. Másnapra puhul meg igazán a tészta, de azonnal is fogyasztható.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lengyel Jánosné 6 évvel ezelőtt
Gamica! Ha csak rés lett volna, akkor nem folyik alá az összes. Valószínű, hogy ahova tetted nem volt vízszintes, és ez is közrejátszott abban, hogy aláfolyt.:(
Ördögné Gárgyán Mária 6 évvel ezelőtt
Vigyázat! Ha a süti és a tepsi között rés támad (sajnos,későn vettem észre :-( ), akkor úgy jártok, mint én: a zselé mind egy szálig aláfolyik a sütinek... . Pedig a kezdet nagyon ígéretes volt...
Lengyel Jánosné 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Ha friss gyümölcsből készítitek a süteményt, akkor mielőtt a sütemény tésztájához hozzáfogtok,előtte a meggyet magozzátok ki, és amikor kész vagytok vele, akkor bőven cukrozzátok le. Így ha közben meg-megkavarjátok,(hogy a cukor elolvadjon) míg a tészta készül, akkor enged annyi levet,hogy ha kicsit felhígítjátok elég is lesz a tortazselé elkészítéséhez. Jó sütést, és jó étvágyat hozzá! Nem csak mutatós, de nagyon finom is!

Hasonló Receptek