A meggybefőttet beleöntjük egy tésztaszűrőbe, a tejfölt egy kisebb szűrőbe és mindkettőt hagyjuk kicsöpögni.
A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és a citrom reszelt héját.
A tojások fehérjét 1 csipet sóval, 4-5 ek cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, a maradék cukorral, a vajjal alaposan kikeverjük, ezután a három összetevőt óvatosan összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe tesszük a tészta egyik felét, a kakaóport hozzákeverjük a tészta másik feléhez és a sárga színűre kanalazzuk, majd elsimítjuk.
A tetejére rendezzük a lecsöpögtetett meggyet, amit egy kicsit bele is nyomkodunk.
180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd amikor feljött a tészta, a hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra és tovább sütjük még 35 percig.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: a tejből 1 deciliternyit csomómentesre keverünk a pudingporral és a cukorral. A maradék tejet felforraljuk, és amikor forr, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejes pudingot és összefőzzük.
Amikor besűrűsödött, még melegen hozzáadjuk a lecsöpögtetett tejfölt és simára keverjük. Ha kihűlt hozzákeverünk 2-3 ek porcukrot és a vajat. Rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére.
Felverjük a tejszínhabot és a krém tetejére simítjuk. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és kanállal a hab tetejére csurgatjuk.