Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes pite pudingos töltelékkel

MME MME
54 4.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 mk só
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 8 dl meggylé
  • 5 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • fahéj
  • 1 l magozott, lecsepegtetett meggy
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • A tepsi kenéséhez:
  • olaj vagy margarin

Elkészítés

  1. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet . Félretesszük hűlni.
  2. A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem folyik ki. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.

A VAKSÜTÉS NEM BOSZORKÁNYSÁG! ÍGY KÉSZÍTS OMLÓS PITETÉSZTÁT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

Megjegyzés

Csak akkor szeljük fel, ha kihűlt, mert addigra szépen összeáll a pudingtól a krém a belsejében. Nálunk ez a család kedvence, néha bizony langyosan, kanállal eszik a tepsiből a kis türelmetlenek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss