Meggyes pite pudingos töltelékkel

default user icon
54 4.8/5
Meggyes pite pudingos töltelékkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mokkáskanál só
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • Töltelékhez:
  • 8 dl meggylé
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • fahéj
  • 1 l magozott, lecsepegtetett meggy
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • A tepsi kenéséhez:
  • olaj vagy margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet. Félretesszük hűlni.

    A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.

Megjegyzés

Csak akkor szeljük fel, ha kihűlt, mert addigra szépen összeáll a pudingtól a krém a belsejében. Nálunk ez a család kedvence, néha bizony langyosan, kanállal eszik a tepsiből a kis türelmetlenek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Simon Éva 3 évvel ezelőtt
Isteni finom lett! :) Édesanyám sütötte így mindig a meggyes pitét, örülök, hogy rátaláltam.
Gács Ágnes 4 évvel ezelőtt
Apró változtatásokkal, de én is elkészítettem a sütit, tényleg jó mindenféle töltelékkel, most én is meggyel csináltam, nagyon finom lett, köszi a receptet! :)
kjhg jhgf 4 évvel ezelőtt
Sajnos az én verzióm nem sikerült... 0,8 l házi fagyasztott meggyből csináltam, nem volt itthon meggylé sem így hagyományosan tejjel főztem fel a pudingot. Így viszont nagyon kevés volt a meggy bele (nálunk ez egy jól megrakott meggyes pite adagnyi pedig), kb a dupláját elbírta volna, és túl sok lett a krém, pedig a legnagyobb tepsimben csináltam, sokkal vastagabb lett a süti mint a képen. Így a krém igazán finom sem lett, másnapra pedig a tészta is nagyon átázott. Viszont ez a tészta egy jó adag (fahéjas cukorral meghintett) reszelt almával igazán finom almás pitét eredményez annak, aki szereti hogy több a töltelék mint a tészta. Azért köszi a receptet, ki fogom próbálni szigorúan betartva az utasításokat! Igazán finomnak néz ki a fotókon!
Vizi Helga 4 évvel ezelőtt
Isteni finom! Ajánlom mindenkinek, pikkpakk elfogyott...
Mező Istvánné 4 évvel ezelőtt
Csajok, ez a süti minden gyümölccsel jó. Megcsináltam barackkal, most pedig szilvával. Remélem most is jó lett, még nem szeltem fel hagyom hűlni.
Mező Istvánné 4 évvel ezelőtt
Már kétszer megsütöttem. Isteni lett. Van amit nem pont annyit tettem bele, de mindenki másképp csinálja. Másnap a legfinomabb, akkor már jobban lehet szeletelni is. De csak dicsérni tudom, és bátran biztatok mindenkit, hogy készítse el. Most hozzáfogok és megcsinálom sárgabarackkal. Majd írok, hogy milyen lett.
Bán 4 évvel ezelőtt
Már én sem először sütöm, mivel nagyon szeretjük! Mindenkinek csak ajánlani tudom..most is nekiesek egynek, remélem ezúttal is jól sikerül.
Kürtösi Edina 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Köszi a receptet! Még a párom is jóízűen falta, holott ő nem is szereti a meggyet! :)
Anita 5 évvel ezelőtt
Nagyom finom és egyszerű sütemény!Köszönjük szépen!
Maluzsákné Jenei Andrea 5 évvel ezelőtt
Ez a süti nagyon finom és nem macerás elkészíteni! Köszönet a receptért,imádjuk!

Hasonló Receptek

Magazin