Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes pite Kautz szerint

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db tojás sárgája
  • 25 dkg margarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg meggy magozva
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál búzadara
  • A kenéshez:
  • 1 db egész tojás

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral, és állni hagyjuk.

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, de nem túl puha tésztát kapjunk.

A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk /24x30-as tepsit használtam/. Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával, majd ráterítjük a kinyomkodott meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal, kicsit megnyomkodjuk a széleit. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk.

Sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük kb. 35-40 perc alatt. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Készíthetjük magozott meggybefőttből is. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss