Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes piskóta

MME MME
16 4.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Adagonként elkeverjük benne a lisztet és a sütőport is. 
  2. A tojások habját kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a vajas keverékbe. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát, a tetejét pedig kirakjuk a kimagozott meggyel.  Szórjunk a tetejére porcukrot, majd közepes hőfokon (170-180 fok) sütjük tűpróbáig. Ha a belseje is átsült, akkor kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve tálaljuk. 

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: POFONEGYSZERŰ MEGGYES BÖGRÉS SÜTI 

8 POFONEGYSZERŰ PISKÓTA RECEPT, AMIT LEHETETLEN ELRONTANI 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A PISKÓTA - TRÜKKÖK ÉS PRAKTIKÁK AZ ALAPRECEPTHEZ! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss