Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes piskóta vaníliaöntettel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 12 evőkanál forró víz
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg magozott meggy
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • A mázhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 4 evőkanál kakaó

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját 12 evőkanál forró vízzel keverőgéppel 10 perc alatt (kézzel fél óráig fakanálllal) keverjük. Beletesszük a 30 dkg porcukrot, és azzal még 5 percig keverjük. Hozzászitálunk 30 dkg lisztet, amibe sütőport keverünk. Nagyon óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre vert habját.

Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, és
előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje nem ragad.

A sütőből kivéve rátesszük a kinyomkodott meggyet. Visszatoljuk a sütőbe, és mérsékelt lángon készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A krémhez a 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjünk az előre elkészített pudingot, amit 4 dl tejjel főztünk. Az összekevert krémet egyenletesen a meggyréteg fölé simítjuk.

A mázhoz 10 dkg margarint 4 evőkanál kakaóval csomómentesen elkeverünk, majd lángelosztón langyosítjuk addig, míg folyékony nem lesz. Ezután a krém tetejére kenjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss