Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes piskóta kezdőknek

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 11 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin (+ a tepsi kikenéséhez)
  • 16 ek finomliszt (+ 1 marék + a tepsi beszórásához)
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 ek tej
  • 1 bögre dió (durvára törve, vagy kihagyható)
  • 1 csipet só
  • 1 üveg magozott meggybefőtt (vagy friss meggy)
  • porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd beletesszük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a tejet és a diót. Krémesre keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a krémes tésztával.
    2. Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük. A kimagozott, jól lecsöpögtetett meggyet a marék lisztbe egyesével félig belemártva, a lisztes felével a tésztára helyezzük. Az is jó megoldás lehet, hogy a tésztát megszórjuk nagyon finoman liszttel, és a meggyet egyenletesen rászórjuk. Ha nagy a meggy, félbevághatjuk.
    3. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd egy rácsra kivéve hűtjük tovább. Felszeletelve, fogyasztás előtt porcukorral megszórva tálaljuk.

     Mákos piskóta  

    NÉGYTOJÁSOS MEGGYES "DOBÁLÓS" PISKÓTA 

Megjegyzés

Gyerekjáték! Finom!

TimcsiCsajszi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek