Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes palacsintatorta

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg meggy,
  • 3-4 kanál porcukor,
  • 5 cl rum vagy diólikőr,
  • 10 dkg darált dió;
  • 5 dkg margarin,
  • 5 dkg cukor,
  • 5 tojás,
  • 5 dkg liszt (rétesliszt),
  • 3 dl tejszín,
  • vaníliás cukor,
  • reszelt citromhéj,
  • tejszínhab a díszítéshez.

Elkészítés

    A magozott meggyet lecsurgatjuk, egy tálba tesszük és elkeverjük az ízlés szerint adagolt porcukorral, meglocsoljuk rummal vagy likőrrel.A palacsintatésztát a szokásostól kicsit eltérően készítjük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, óvatosan a masszához keverjük. A palacsintasütőbe kevés olajat forrósítunk, és a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy csak az egyik oldalát sütjük meg. Az elsőnél a sült rész van lefelé, csak átcsúsztatjuk a tálra (csúsztatott palacsinta!) a többinél már felfelé van a sült rész, azt átborítjuk a tálra. Minden palacsintát beterítünk meggyel, megszórjuk dióval. Az utolsó palacsintát feldíszítjük tejszínhabbal és meggyszemekkel, esetleg néhány szem dióval. Legjobb még melegen megenni, de kihűtve is finom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szintemindegy
Ez valami fenséges! Nagyon könnyű, a sok meggytől üdítő változatosság az édes sütik között. A család ezt akarja karácsonyra is, egy szelet ebből még a kiadós ünnepi vacsora után is befér. Köszönet!

Hasonló Receptek

Magazin