Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes palacsintametélt

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 12,5 dkg búzaliszt
  • 2 tojás
  • 1,25 dl tej
  • 1,25 dl ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • A sütéshez:
  • 4 dkg margarin
  • A tojásmasszához:
  • 5 dkg puha margarin
  • 4 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1,25 dl tej
  • 1,25 dl tejszín
  • Valamint:
  • 1 evőkanál porcukor
  • meggy

Elkészítés

    Elkészítés: A palacsintatésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a tejjel, az ásványvízzel, a sóval és a cukorral. Apránként, keverés mellett a liszthez adjuk, csomómentesre kikavarjuk. 20-30 percig pihentetjük.

    A tésztát jól átkeverjük. Kisütjük a palacsintákat (margarint olvasztunk a serpenyőben), kb. 5 darab lesz sütő méretétől függően.

    A meggyet szitára tesszük és lecsöpögtetjük.

    A tojásmasszához a margarint tálban összekeverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Végül - tovább keverve - beletesszük a tejet és a tejszínt.

    A palacsintákat csíkokra vágjuk, a meggyel felváltva kikent tűzálló tálba rakjuk. Tetejére öntjük a tojásmasszát, és betesszük a sütőbe (légkeverésesnél kb. 160 fokon előmelegítés nélkül, gázsütőnél 2-3 fokozat, felső/alsó hőfokon kb. 180 fokon előmelegítve). Kb. 30 perc alatt kész (az utolsó 10 percben esetleg le lehet takarni, ha nagyon barnul).

    A végén megszórjuk porcukorral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Hali! Javaslom, ne sajnálja senki sem szétvágni, metéltre szabdalni a palacsintákat! Ez úgy az igazi, ahogy leíródott! Nekem negyon tetszik a recept, mindenképpen alkalmazni fogom a jövőben!
Enikő29
Úgy érettem, sajnálnám szétvagdosni a palacsintákat ( mármint, ha jól sikerültek és nem szakadnak szét sütés közben) Eleve szakadt palacsintáknál tuti nyerő ez recept.
emmaanya
Szerintem nem kár, jól mutat, de persze ahogy tetszik. :)
Enikő29
Nem kár a palcsintákat így szétcincálni ? Szerintem enélkül is nagyon fini lehet :-)

Hasonló Receptek

Magazin