Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes palacsinta

MME MME
1 5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • vaj a sütéshez
  • A meggyszószhoz:
  • fél dl meggylé
  • 1 narancs leve (a krémhez reszeljük le a héját)
  • 1,5 dl vörösbor
  • 10 dkg méz
  • fél rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál reszelt narancshéj
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 40 dkg meggy
  • 1 citrom reszelt héja
  • A vaníliakrémhez:
  • 2,5 dl tej
  • fél dl tejszín
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 6,5 dkg cukor
  • fél rúd vanília
  • 2 tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintához a lisztet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval és a tojással. Folyamatosan belekeverjük a tejet és az ásványvizet. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.

A meggyszószhoz a meggylevet a narancslével, a borral, a mézzel és a fűszerekkel (vaníliarúd, fahéj, gyömbérpor, narancshéj, citromhéj) felforraljuk, 1 órát pihentetjük.

A krémhez összekeverjük a tejet és a tejszínt. Elveszünk belőle 2 evőkanálnyit, és simára keverjük benne a pudingport. A tejszínes tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliarúddal. A tojássárgákat a pudingporhoz keverjük, és a forró tejbe öntjük. Átforraljuk.

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A forralt meggylevet átszűrjük, még egyszer felforraljuk, hozzáadjuk a meggyet, átforraljuk.

Nagy serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egymás után kisütjük benne a palacsintákat. Megtöltjük a meggyel, feltekerjük. A vaníliakrémmel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss