Elkészítés: A palacsintához a lisztet a sóval és a tojással simára eldolgozzuk. A tejet részletekben adjuk hozzá a tésztához, és közben mindig simára keverjük. A palacsinta tésztája tejszín sűrűségű legyen, ha szükséges, szódavízzel hígíthatjuk.
Az elkészített palacsintatésztát azonnal sütjük (körülbelül 12 db lesz belőle). Készíthetjük a palacsintát fele tej és fele szódavízzel is, könnyebb sütni, de tiszta tejjel ízletesebb.
A szószhoz a meggyet a levével együtt öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, pici sót, ízlés szerinti őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget, ezután forraljuk fel. A vaníliás cukrot, a rumpuncsos pudingport és a tejet keverjük össze, majd öntsük a forrásban lévő meggyhez, és mártás sűrűségűre sűrítsük be. Az összeforralást követően ezzel a szósszal töltjük meg a palacsintákat.
Az öntethez a vaníliás pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot összekavarjuk, kevés tejben feloldjuk, majd állandó keverés mellett a felforralt többi tejhez adjuk, és tejszín sűrűségűre
összefőzzük.
Tálaláskor a meggyszósszal megtöltött
palacsintákra adagonként rámerjük a vaníliás öntetet, a tetejére pedig olvasztott étcsokoládét csorgatunk díszítésként.