Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-nutellás kakaós süti (gluténmentes recept)

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kókuszzsírt, a tojást, a nádcukrot és a citromhéjat kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejben elkevert karobot, majd a jól kidolgozott tésztához adjuk, végül belekeverjük a lisztes szódabikarbónát, és az egészet szép simára kidolgozzuk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A kimagozott meggy felét a tésztához keverjük, és a 28x40 cm-es tepsibe öntjük. A tepsit minden irányban megrázogatjuk, hogy egyenletesen elosztódjon. 175–180 fokon kb. 30 percig sütjük (ez sütőnként változó, tűpróbát végezzünk!)Amikor kisült, elzárjuk a sütőt, és nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.
  3. Langyos állapotban félbevágjuk, és  mind a két lap belső oldalát megkenjük meggylekvárral. Ezután az alsó lap lekváros felére Nutella-réteget kenünk, és a maradék meggyet a kakaós Nutellában egyenletesen elosztva végigrakjuk. Végül rátesszük a tészta felső rétegét,egy picit megnyomkodjuk, hogy összetapadjon.Tálalás előtt rombusz alakúra vágjuk, és ízlés szeritn porcukorral meghintjük. Ízre hasonlít a Fekete-erdő tortához, de elkészítése sokkal egyszerűbb, és mindig sikert arat.

    GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss