Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes-nutellás kakaós süti (gluténmentes recept)

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg rizsliszt
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 4 dkg karob (kakaóhelyettesítő)
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tej
  • 25 dkg nádcukor
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 1 tk liszt
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 üveg Nutella
  • 1 üveg meggylekvár

Elkészítés

    1. A kókuszzsírt, a tojást, a nádcukrot és a citromhéjat kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejben elkevert karobot, majd a jól kidolgozott tésztához adjuk, végül belekeverjük a lisztes szódabikarbónát, és az egészet szép simára kidolgozzuk.
    2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A kimagozott meggy felét a tésztához keverjük, és a 28x40 cm-es tepsibe öntjük. A tepsit minden irányban megrázogatjuk, hogy egyenletesen elosztódjon. 175–180 fokon kb. 30 percig sütjük (ez sütőnként változó, tűpróbát végezzünk!)Amikor kisült, elzárjuk a sütőt, és nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.
    3. Langyos állapotban félbevágjuk, és  mind a két lap belső oldalát megkenjük meggylekvárral. Ezután az alsó lap lekváros felére Nutella-réteget kenünk, és a maradék meggyet a kakaós Nutellában egyenletesen elosztva végigrakjuk. Végül rátesszük a tészta felső rétegét,egy picit megnyomkodjuk, hogy összetapadjon.Tálalás előtt rombusz alakúra vágjuk, és ízlés szeritn porcukorral meghintjük. Ízre hasonlít a Fekete-erdő tortához, de elkészítése sokkal egyszerűbb, és mindig sikert arat.

      GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK - VÁLOGATÁS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin