Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, majd beleöntjük az 1/2 bögre tejet, a tejfölt, 3/4 bögre olajat, továbbá a felvert tojást. Kézi mixerrel csomómentesre keverjük a hozzávalókat. A sütőt melegítsük fel 180 fokra.
A muffinformában elhelyezett papírokat megtöltjük a csomómentes masszával evőkanál segítségével. Praktikus 2 evőkanál masszát rakni először, utána 1-2 szem magozott meggyet, és ismét masszát, de már csak 1 evőkanállal, mert a sülés közben duplájára növekszik. Kb. 15-20 percig sütjük, amíg a teteje nem kezd el pirulni.
Ha kihűlt, díszítésként porcukorral megszórhatjuk, de anélkül is nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre