Keress receptre vagy hozzávalóra

Meggyes muffin III.

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • 30-35 dkg meggy
  • 1-2 tk fahéj
  • 1-2 ek cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 12-15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A fahéjat és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a meggyet. 1 óra múlva lecsöpögtetjük, a meggylét egy edényben felfogjuk.
    2. A tojást és a cukrot, a citromhéjjal és a citromlével, egy kevés sóval és az olvasztott margarinnal, egy habverő segítségével összedolgozzuk.
    3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd apránként hozzáadjuk a tejet. A kapott masszához adjuk a tojásos keveréket, majd a fahéjas meggyet. Ha a tésztánk túl sűrű lenne, meggylével lazítunk rajta.
    4. A tésztát muffinformákba, vagy egy muffinsütő mélyedéseibe adagoljuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kálmánhelga 9 évvel ezelőtt
Szerintem elég hozzáadni csak a sütőpor.Nekem nagyon kiérzőtött a szódabikarbóna.

Hasonló Receptek

Magazin