Tegyük lábasba a megtisztított, kimagozott meggyet. Öntsünk hozzá 200 ml vizet, szórjunk bele 100 g cukrot, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük néhány percig, végül szűrjük le a keveréket, és halmozzuk a gyümölcsöt egy kivajazott piteformába.
A lisztet vegyítsük el a megmaradt cukorral, a zabpehellyel és az őrölt fahéjjal, majd dolgozzuk morzsás állagúra a felkockázott vajjal. Osszuk el a tésztamorzsát a meggyrétegen, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Süssük a süteményt aranybarnára a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, végül vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni. Egy kevés tejszínhabbal vagy fagylalttal tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre