Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes morzsasüti

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Tegyük lábasba a megtisztított, kimagozott meggyet. Öntsünk hozzá 200 ml vizet, szórjunk bele 100 g cukrot, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük néhány percig, végül szűrjük le a keveréket, és halmozzuk a gyümölcsöt egy kivajazott piteformába.

A lisztet vegyítsük el a megmaradt cukorral, a zabpehellyel és az őrölt fahéjjal, majd dolgozzuk morzsás állagúra a felkockázott vajjal. Osszuk el a tésztamorzsát a meggyrétegen, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.

Süssük a süteményt aranybarnára a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, végül vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni. Egy kevés tejszínhabbal vagy fagylalttal tálalhatjuk.

Megjegyzés

Fagyasztott meggyel és cseresznyével is elkészíthető.

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss