Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd az olvasztott margarint és a rumot belecsorgatjuk. A lisztet a mogyoróval, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk, és egyharmadát a cukros tojásba tesszük. A kemény habbá vert tojásfehérje harmadát is hozzáadjuk, összekeverjük. A többi hozzávalót ugyanígy, két részletben adjuk hozzá.
Két 24 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk, lisztezünk, a masszát elfelezve belesimítjuk. Előmelegített sütőben 165 fokon, légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 20 percig sütjük.
A töltelékhez valókat a megybefőtt kivételével lábasba tesszük, és kevergetve sűrűre főzzük. Többször megkeverve 10 percig hűtjük, majd belekeverjük a meggybefőttet, és az egyik, már kihűlt tortalapra simítjuk. A másik tortalapot rányomkodjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk, végül a tetejét a habfixálóval habbá vert, vaníliás cukorral ízesített tejszinhabbal bevonjuk. Mogyoróval meghintjük.