Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mascarponés kocka sütés nélkül

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint, és egy alufóliával letakarva megvárjuk, amíg kihűl (időközönként megkevergetjük).

Amikor kihűlt, beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.

Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszek felét, rákenjük a krémet, majd befedjük a maradék vajas keksszel. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük.

A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabra csurgatjuk. Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy a keksz megpuhulhasson.

Ezek is érdekelhetnek

Friss