Az öt tojás sárgáját elektromos habverővel elkeverjük a cukorral, mindaddig, amíg szépen ki nem fehéredik, és jól meg nem nő a tömege. Egy másik tálban habot verünk a fehérjéből. Egy lyukas fakanállal több adagban összeforgatjuk a tojáshabot a cukros tojássárgájákkal és a liszttel.
Egy nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt vékony piskótát sütünk belőle. Azonnal felcsavarjuk, kitekerjük, majd ezt néhányszor megismételjük. Összetekerve hagyjuk kihűlni.
A meggyet kimagozzuk, kevés cukorral összerottyantjuk, de úgy, hogy a szemek még egyben maradjanak. A meggyszemek felét kiszedjük, a többit botmixerrel pürésítjük, és kihűtjük.
A mascarponét összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd eloszlatjuk benne a meggypürét és a zselatinnal habbá vert tejszínt. Megkenjük a piskótát, rászórjuk a maradék meggyet, és feltekerjük. Kívülről is vékonyan bevonjuk krémmel.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, tányérra borítjuk. Ha kihűlt, meghempergetjük benne a roládot. Pár szem meggyel díszítjük.