Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mandulás palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 tk porcukor
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 20-25 szem meggy (aprítva)
  • 0,5 dl szénsavas ásványvíz
  • A szóráshoz:
  • porcukor
  • fahéj
  • pirított mandula
  • A sütéshez:
  • 1 dl napraforgóolaj

Elkészítés

  1. A kétfajta lisztet, a porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, egy kevés ásványvizet, és a masszát csomómentesre keverjük az ásványvíz fokozatos adagolásával, végül annyi ásványvízzel hígítjuk, amíg a sütéshez kellő sűrűségűvé nem válik. Pihentetjük legalább 30-60 percig.
  2. A kimagozott meggyet felaprítjuk, leöblítjük, majd lecsöpögtetjük és papírtörlőn kissé leszárítjuk. Közvetlenül sütés előtt a palacsintatésztáhozkeverjük, majd a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  3. Különböző formákra hajtva, fahéjas porcukorral, pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Pikánsabbá tehetjük, ha a palacsintát kevés mandulalikőrrel /Amaretto/ meglocsoljuk, de kínálhatjuk pl. fagylalttal, olvasztott csokival leöntve is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss