Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes mámor

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tk vanília aroma
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 50 dkg túró
  • 1 tk vanília aroma
  • 6 ek porcukor
  • 5-6 ek meggylekvár
  • A borzseléhez:
  • 5 dl meggybor
  • 2 csomag tortazselé (100 g)
  • 1 csipet fahéj
  • A tetejére:
  • 50 dkg meggy
  • 2 csomag piros tortazselé

Elkészítés

    1.

    A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a lisztet és a sütőport, majd kis adagokban finoman beleforgatjuk a tojásfehérjét. Kb. 25x30 cm tepsit kivajazunk, kilisztezünk és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha megsült a piskóta kettévágjuk és hagyjuk kihűlni.

    2.

    A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, a porcukrot, a mascarponét és a túrót is. Alaposan kikeverjük a krémet.

    3.

    A borzseléhez a tortazselét elkeverjük a borral, majd melegíteni kezdjük. Ha forrás közeli állapotba ér, azonnal elzárjuk. Picit hagyjuk kihűlni.

    4.

    1-2 evőkanál meggylekvárt rákenünk a kihűlt piskótákra, majd az egyiket megkenjük a krém felével, utána elsimítjuk rajta a borzselét és aztán a maradék krémet. A piskóta másik felével lefedjük úgy, hogy a lekváros oldal a krém felé essen . A meggyet egyenletesen elosszuk a tetején, majd leöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített tortazselével.

Megjegyzés

Különleges ízvilága magával ragadó!

Noémii244
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin