Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes-mákos sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 1 üveg (680 g) magozottmeggy-befőtt
  • 2 dl tej
  • 14 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 3 tk sütőpor
  • 30 dkg puha vaj + a tepsihez
  • 17,5 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 1,5 ek mandulalikőr
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A befőttet leszűrjük és ercsepegtetjük. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a darált mákot, és 2-3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve 10 percig pihentetjük a keveréket.
    2. Közben a lisztet elvegyítjük a darált mandulával, egy csipet sóval és a sütőporral. Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyenként hozzá adjuk a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva beledolgozzuk a tejes-mákos keveréket, majd a liőrt is hozzáöntjük.
    3. A tésztát egy kivajazott tepsibe simítjuk, belenyomkodjuk a meggyszemeket, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 40 percre. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.

      10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin