Keress receptre vagy hozzávalóra

Meggyes-mákos kocka

Hozzávalók

  • 1 üveg meggybefőtt (68 dkg)
  • 2 dl tej
  • 14 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 csipet só
  • 3 tk sütőpor
  • 30 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 17,5 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1,5 ek mandulalikőr
  • porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

    1. A befőttet leszűrjük és lecsepegtetjük. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a darált mákot, és 2-3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve 10 percig pihentetjük a keveréket.
    2. Közben a lisztet elvegyítjük a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva beledolgozzuk a tejes-mákos keveréket. Ezután a masszát a likőrrel ízesítjük.
    3. A tésztát egy kivajazott tepsibe simítjuk, belenyomkodjuk a meggyszemeket, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin