Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mákos kocka

75 perc
egyszerű
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A befőttet leszűrjük és lecsepegtetjük. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a darált mákot, és 2-3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve 10 percig pihentetjük a keveréket.
  2. Közben a lisztet elvegyítjük a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva beledolgozzuk a tejes-mákos keveréket. Ezután a masszát a likőrrel ízesítjük.
  3. A tésztát egy kivajazott tepsibe simítjuk, belenyomkodjuk a meggyszemeket, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.

    Meggyes  finomságok >>> 

A KEVERT SÜTIK KIRÁLYA: ÍME 17 ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA >>> 

10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss