Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes-mákos kevert süti - lépésről lépésre

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 20 dkg magozott meggy
  • 5 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 tk fahéj
  • Az öntethez:
  • 1 ek méz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 ek barna cukor
  • 15 dkg magozott meggy
  • 1 ek kukorica keményítő

Elkészítés

    1. Egy tálba öntjük a száraz hozzávalókat, a lisztet a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a mákot, és összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a tojással és a vajjal, majd hozzákeverjük a száraz alapanyagokat, és a joghurttal fellazítjuk.
    2. A tepsit kikenjük a fagyos zsírral, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, és elsimítjuk. A tetejét megszórjuk magozott meggyel. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20-25 percet, tűpróbáig sütjük. Majd porcukorral megszórjuk, és meggyöntetet kínálunk hozzá.
    3. A mézet egy kis lábosban felforraljuk, rádobjuk a meggyet, tovább forraljuk, majd felöntjük 3 dl meggylével , ízesítjük fahéjjal és szegfűszeggel.Végezetül a keményítőt egy kevés hideg vízzel kikavarjuk, és a meggyre öntjük, összeforraljuk, és kész az öntetünk.
    4. A süteményt felkockázzuk, és tálaláskor leönjük a mézes sziruppal.

     

Megjegyzés

Ha elfogy karácsonykor a süti, akkor a mákos meggyes kevert süteményt gyorsan elkészíthetjük, a meggyöntettel igazán ünnepi lesz.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin