Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes mákos guba

60 perc
egyszerű
átlagos
7 adag
Hozzávalók
  • 4 db kifli
  • 1 l tej (+ cukor ízlés szerint)
  • 5 dkg darált mák
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 ek cukor (vagy eritrit)
  • 20 dkg meggybefőtt (magozott)
  • 1/2 marék mazsola
  • A meggyhabhoz:
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 csomag habfixáló
  • A díszítéshez:
  • csokipehely
  • bonbon

Elkészítés

  1. A kifliket kockákra vágjuk, 3 dl langyos, cukros tejjel és a darált mákkal összekeverjük. A poharakba (összesen 7 db pophárba) teszünk belőle fél evőkanálnyit.
  2. A pudingot megfőzzük a 7 dl tejben, a cukrokkal ízesítjük, majd hagyjuk kicsit hűlni és mindegyik pohárba öntünk a pudingból egy keveset.
  3. Megszórjuk meggyel, mazsolával, meglocsoljuk meggylével, majd újra megszórjuk mákos gubával és így tovább rétegezve szórjuk rá a többit addig, még el nem fogy. (Díszítésre hagyjunk pár szem meggyet.)
  4. A tejszínt habfixálóval keményre felverjük, majd színesítjük a meggybefőtt levével és habzsákból mindegyik poharunkat megtöltjük habbal, majd díszítjük csokipehellyel, bonbonnal, meggyel, végül hidegre tesszük pár órára.

MÁKOS GUBA NARANCSOS KRÉMMEL>>> 

MÁKOS GUBA VANÍLIAKRÉMMEL>>> 

MÁKOS GUBA TORTA MADÁRTEJES KRÉMMEL>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, könnyű, krémes desszert, ami garantáltan mindenki kedvence lesz, ha megkóstolja … ❤️ ❤️ - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss