Meggyes lepény

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 30 dkg kimagozott meggy
  • 5 tojás

Elkészítés

    Elkészítése: A vajat 7 dkg cukorral habosra verjük, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak szintén 7 dkg cukorral, s amikor már fényes, óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájákhoz. Ezután a masszát elkeverjük a hozzászitált liszttel, és papírral kibélelt tepsibe öntjük.

    A meggyekre ráhintünk 10 dkg porcukrot, levüket gyengén kinyomkodjuk, s a meggyeket a tésztára szórjuk.

    Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockára szeleteljük, cukorral meghintjük. Melegen vagy hidegen kínálhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

dr.Tolnai Valéria 8 évvel ezelőtt
Megsütöttem, nagyon finom lett, de: 1. a vajas cukorba óvatosan beleforgatva a hab tönkremegy, így 1 sütőport tettem hozzá-A tésztába 1 citrom reszelt héját tettem. A sütibe tettem a 20 dkg cukrot, a meggyet csak úgy szórtam rá, cukorba forgatás nélkül, mert levet eresztett volna. A tetejére tettem gorombára vágott diót, és ekkor kissé megszórtam kristálycukorral. A végén fahéjas porcukorral szórtam meg, mikor kihűlt. Turmalin

Hasonló Receptek