Elkészítése: A vajat 7 dkg cukorral habosra verjük, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak szintén 7 dkg cukorral, s amikor már fényes, óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájákhoz. Ezután a masszát elkeverjük a hozzászitált liszttel, és papírral kibélelt tepsibe öntjük.
A meggyekre ráhintünk 10 dkg porcukrot, levüket gyengén kinyomkodjuk, s a meggyeket a tésztára szórjuk.
Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockára szeleteljük, cukorral meghintjük. Melegen vagy hidegen kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre