Elkészítése: A piskótalapot kettévágjuk.
A töltelékhez 4,5 dl vizet (a kompót levét is felhasználhatjuk, akkor annyival legyen kevesebb a víz, összes folyadékmennyiség legyen 4,5 dl) a kimagozott meggybefõttel felforralunk. Egy dl hideg vízben
elkeverjük a pudingport, ízlés szerint fahéjjal/szegfûszeggel fûszerezzük, majd a forrásban lévõ meggyhez adjuk. Egyet forralunk
rajta, majd a piskótára öntjük, és a másik lappal befedjük. Kihûtjük, majd kockákra vágva tálaljuk.
Tálalási lehetõség:
1. Az egészet csokimázzal vonjuk be.
2. Az egészet marcipánmázzal vonjuk be.
3. Az egészet megszórjuk porcukorral, esetleg kockára vágás után, minden kocka tetejére egy tejszínhab-rózsát nyomunk, és egy szem meggyet teszünk rá, csokireszelékkel megszórjuk.
4. Az egészet kombináljuk (én így csináltam). 1/3 rész csokimáz, 1/3 rész marcipánmáz, 1/3 rész porcukor. Meggyet tettem minden kockára.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre