Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-krémes szalalkális szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztalapokhoz:
  • 2 tojás
  • 8 kanál olaj
  • 8 kanál tej
  • 8 kanál cukor
  • 30 kanál liszt (+/- 1 kanál)
  • 1 kiskanál szalakáli
  • 1 kiskanál ecet (vagy citromlé)
  • csipet só
  • A meggyes krémhez:
  • 1 kg meggy
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • A vaníliakrémhez:
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és mixerrel habosra keverjük. Apránként hozzácsorgatjuk az olajat, a tejet, beleszórjuk a sót, a citromlében felfuttatot szalakálit és a lisztet. Amikor a mixer már nehezen keveri a masszát, kiborítjuk deszkára, és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle.

4 lapra osztjuk, kinyújtjuk, és vajazott tepsi hátán világosra sütjük. Az én kisebb tepsim mérete 20X27 cm volt, de lehetett volna akár pár centivel nagyobb is. Vigyázzunk, a lapok hamar megsülnek, ne égessük meg.

A meggyet kimagozzuk, rászórjuk a cukrot, mellédobjuk a fahéjat, és 3-4 percig főzzük.

A pudingport simára keverjük 4 kanál hideg vízzel, majd folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a forró, főtt meggyet, és pár perc alatt besűrítjük. Lehűtjük.

A tojásokat habosra keverjük a tojásokkal, a vanília kikapart magjaival, majd a keményítővel, kevés hideg tejjel lazítjuk. Közben a többi tejet felforraljuk, ráöntjük a vaníliás pépre, és lassú tűzön besűrítjuk. Kihűtjük.

A kihűlt lapokat megtöltjük 2 sor meggykrémmel és 1 sor vaníliakrémmel.

Legalább egy éjszakára hideg helyre állítjuk, majd porcukorral behintjük, és vékony szeletekre vágjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss