Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-krémes süti

MME MME
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg magozott meggy
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 1,5 l tej
  • 8 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg teavaj
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit kibéleljük alufóliával. A meggyet a búzadarával és a fahéjjal összekeverjük, a tepsi alján egyenletesen elterítjük, és 150 fokon kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivesszük és hűlni hagyjuk.

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a lisztet a sütőporral elkeverjük. A porcukros tojáshoz apránként, felváltva adagoljuk a tojáshabot és a sütőporos lisztet, közben óvatosan keverjük.

A masszát megfelezzük, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. A leterített meggyre összecsorgatva öntjük a masszákat (márványos mintát ad), majd forró sütőben, kb. 220 fokon 25 percig sütjük.

Miközben hűl, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral simára keverjük, hozzádunk 2,5 dl tejet, a lisztet, és csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük a tojásos masszát. A vajjal elkevert vaníliás cukrot is hozzáadjuk (előtte lehúzzuk a tűzről). A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

Ezután a tésztát átfordítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és rákenjük a kihűlt krémet.

A tetejére olvasztott (gőz fölött) tortabevonót csorgatunk. Kockákra vágva kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss