Elkészítés: A tepsit kibéleljük alufóliával. A meggyet a búzadarával és a fahéjjal összekeverjük, a tepsi alján egyenletesen elterítjük, és 150 fokon kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivesszük és hűlni hagyjuk.
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a lisztet a sütőporral elkeverjük. A porcukros tojáshoz apránként, felváltva adagoljuk a tojáshabot és a sütőporos lisztet, közben óvatosan keverjük.
A masszát megfelezzük, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. A leterített meggyre összecsorgatva öntjük a masszákat (márványos mintát ad), majd forró sütőben, kb. 220 fokon 25 percig sütjük.
Miközben hűl, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral simára keverjük, hozzádunk 2,5 dl tejet, a lisztet, és csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük a tojásos masszát. A vajjal elkevert vaníliás cukrot is hozzáadjuk (előtte lehúzzuk a tűzről). A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
Ezután a tésztát átfordítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és rákenjük a kihűlt krémet.
A tetejére olvasztott (gőz fölött) tortabevonót csorgatunk. Kockákra vágva kínáljuk.