Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes-kókuszos piskóta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás (nagyobb)
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 db citrom (reszelt héja és leve)
  • 1 csipet só
  • 17,5 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 20 dkg meggy
  • 2 ek porcukor a tetejére

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 20x28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
    2. A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszolajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, 1 tk reszelt citromhéjjal, valamint 2 ek citromlével.
    3. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és az egészet kemény habbá verjük.
    4. A tojássárgájás-kókuszolajos keveréket a tojéshabhoz adjuk, és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, beleszitáljuk, és finoman elkeverjük benne.
    5. Az így kapott masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd a tetejét kirakjuk a magozott meggyszemekkel.
    6. A piskótát az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk. 

    KARAMELLÁS-MEGGYES KEVERT SÜTEMÉNY>>> 

    MEGGYES-MÁKOS SÜTEMÉNY>>> 

    MARCIPÁNOS-MEGGYES RÉTES>>> 

Megjegyzés

A meggy, kókusz és citrom hármasa mennyei!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin