Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-kókuszos piskóta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 20x28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszolajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, 1 tk reszelt citromhéjjal, valamint 2 ek citromlével.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és az egészet kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgájás-kókuszolajos keveréket a tojéshabhoz adjuk, és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, beleszitáljuk, és finoman elkeverjük benne.
  5. Az így kapott masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd a tetejét kirakjuk a magozott meggyszemekkel.
  6. A piskótát az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk. 

KARAMELLÁS-MEGGYES KEVERT SÜTEMÉNY>>> 

MEGGYES-MÁKOS SÜTEMÉNY>>> 

MARCIPÁNOS-MEGGYES RÉTES>>> 

Megjegyzés

A meggy, kókusz és citrom hármasa mennyei!
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss